Tarieven

De veelheid aan verzekeringsmaatschappijen en polissen met evenzoveel variatie in vergoedingen, maakt dat het moeilijk is een eenduidig antwoord te geven op de vraag naar de kosten van de behandelingen en trainingen.

Gezondheidszorgpsycholoog en diëtist  worden vergoed uit de basisverzekering. Met vrijwel alle verzekeraars is een contract afgesloten. Psychosomatische oefentherapie en haptotherapie worden vergoed uit aanvullende polissen. Psychologische zorg voor kinderen en jeugd en Psychomotorische Kindertherapie worden vergoed door de gemeente. Er zijn contracten met de gemeente Foodvalley (oa Ede, Veenendaal, Barneveld) en Arnhem  (oa Wageningen, Overbetuwe).

Mindfulnesstrainingen worden door sommige verzekeringen vergoed als u burnoutklachten hebt of mantelzorger bent. Overleg altijd met uw verzekering of in uw situatie vergoeding mogelijk is.

Sinds 2014 is er geen eigen bijdrage meer voor de psychologische zorg. Wel moet u rekening houden met het eigen risico dat alle Nederlanders voor het gebruik van gezondheidszorg moeten betalen. Voor 2018 is dat €385,=.

Voor de betaling van het eigen risico ontvangt u een factuur van uw zorgverzekeraar.

 

Reacties zijn gesloten.