Tarieven

Door de veelheid aan verzekeringsmaatschappijen en polissen is het moeilijk een eenduidig antwoord te geven op de vraag of behandelingen en trainingen vergoed worden.  We raden u aan om met elke collega van tevoren deze vraag goed te bespreken zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Gezondheidszorgpsycholoog voor volwassenen en de diëtist  worden vergoed uit de basisverzekering. Met vrijwel alle verzekeraars is een contract afgesloten. Wel moet u rekening houden met het eigen risico dat alle Nederlanders voor het gebruik van gezondheidszorg moeten betalen. Voor 2021 is dat €385,=. Voor de betaling van het eigen risico ontvangt u een factuur van uw zorgverzekeraar.

Psychosomatische oefentherapie wordt vergoed uit aanvullende polissen fysiotherapie/oefentherapie. In 2022 zijn niet met alle zorgverzekeraars nog contracten afgesloten. Zie de betreffende website voor meer informatie https://psychosomatiek-oprel.nl/

Psychologische zorg voor kinderen en jeugd  wordt vergoed door de gemeente. Er zijn contracten met de gemeente Foodvalley (oa Ede, Veenendaal, Barneveld), niet met Arnhem  (oa Wageningen, Overbetuwe).

Mindfulnesstrainingen worden door sommige verzekeringen vergoed als u burnoutklachten hebt of mantelzorger bent. Overleg altijd met uw verzekering of in uw situatie vergoeding mogelijk is.

Relatietherapie wordt doorgaans niet vergoed door de zorgverzekeraar, tenzij door behandelbare ziekte problemen in de relatie zijn ontstaan.