Mindfulness-training September 2019

Op dinsdagavondĀ  24 september 2019 start er weer een Mindfulnesstraining bij De Binnenplaats. Aanvang: 19.30 -22.00 uur.

Data:

24 september,

1, 8, 15, 22 oktober,

5, 12 (stilteavond), 19 en 26 november 2019

Trainster is Carolien Aarnink, Mindfulnesstrainer categorie 1.

Lees verder

Nieuw: Mindfulness voor moeders en baby’s en peuters

De komst van een nieuwe baby in een gezin kan als bijzonder en verrijkend ervaren worden, maar ook als zwaar en stressvol. De zorg voor een baby vraagt veel van ouders. Ineens is er de volle verantwoordelijkheid over een leven, en dat 24 uur per dag. Dit kan somberheid en angstige, gespannen gevoelens oproepen bij moeders. Sommige baby’s kunnen zichzelf nog maar moeilijk reguleren en stellen hun ouders voor een grote uitdaging. Daarnaast staat het leven ineens in het teken van de behoeften van de baby en is er minder ruimte voor de eigen behoeften van de moeder. Dan raak je gemakkelijk het contact met jezelf kwijt.

Mindfulness kan helpen bij het vinden van een nieuw evenwicht, met het contact houden met jezelf en met het zorgen voor jezelf (zonder de behoeften van de baby uit het oog te verliezen). In januari 2015 start er een speciale mindfulnesstraining voor moeders met baby’s en peuters tot anderhalf jaar.

Meer informatie: Jolande Zewuster, 06-17 865 946

Nieuw: Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding richt zich op de aanstaande ouder(s). Uitgangspunt van deze begeleiding is dat het al tijdens de zwangerschap, voor zowel de moeder als de partner, mogelijk is om een liefdevol contact op te bouwen met het kindje. Vanaf ongeveer de 20e week, wanneer de moeder de eerste bewegingen van het kindje gaat voelen, kan haptonomische zwangerschapsbegeleiding starten.

De begeleiding is erop gericht om al tijdens de zwangerschap contact te maken met het kindje, en om de ouders de zwangerschap en bevalling samen te laten beleven. De partner wordt nauw betrokken bij het hele proces en krijgt ook praktische handvatten om de moeder te ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Zo groeien de ouder(s) toe naar het ouderschap. Na de bevalling wordt ook gekeken hoe de ouder(s) de haptonomische principes kunnen toepassen bij het omgaan met hun kindje. De begeleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten, waarvan 5 tijdens de zwangerschap en 1 na de bevalling.

Meer informatie: Annemie Janssen, 06-25 574 711.

Nieuw: Psychosomatische Oefentherapie bij slaapproblemen

Psychosomatisch Oefentherapeut Anneke Oprel biedt therapie bij slaapproblemen. Doel van de therapie is zicht krijgen op factoren die het slaapprobleem veroorzaken dan wel in stand houden. Er wordt gewerkt aan het krijgen van grip op een betere slaapkwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van een zelfhulpboek, (begeleide) oefeningen & psychosomatiek methodiek.

Meer informatie: Anneke Oprel, 06-48 337 438