Mindfulness

Rust, overzicht, ruimte in je hoofd… Je wilt het zo graag, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Je afspraken lopen gewoon door, thuis heb je veel om handen en je werk vraagt veel van je. Het lijkt soms wel of je alleen nog maar op de automatische piloot leeft. Je lichaam krijgt stressreacties en slaaptekort, vermoeidheid en soms ook lichamelijke klachten zoals pijn.

Wat is Mindfulness?

Door Mindfulness  leer je stilstaan in het huidige moment en de op dat moment minder belangrijke dingen los te laten. Ook ontwikkel je nieuwe vaardigheden om met onplezierige ervaringen en tegenslagen om te gaan. Zo heb je meer grip op je leven en minder last van stress, spanning of angst . Mindfulness leert je meer in het hier en nu te zijn, zonder het direct te willen veranderen of er over te oordelen.

Bij De Binnenplaats werken we veel met Mindfulness . Er is een mindfulnesstrainer die mindfulnesstrainingen aanbiedt, maar ook in individuele behandelingen bij andere collega’s is ruimte om te oefenen met mindfulness op een manier die bij jou past.

Fred van den Bos is vanuit de Stichting Rust en Bezinning mindfulnesstrainer bij De Binnenplaats. In de agenda van zijn stichting zie je welke cursussen er bij De Binnenplaats gepland staan. Naar de website van de Stichting Rust en Bezinning.