Yoga

Yoga

Maandag
09.30 Flow & Ga Yoga
(Vinyasa) Flow yoga is een dynamische yogavorm waar de yogahoudingen op een vloeiende manier in elkaar overlopen en waar je de adem koppelt aan de bewegingen. Door de yogahoudingen op een vloeiende manier te verbinden, verwarmt je lichaam gemakkelijk op en werk je stap voor stap toe naar het verdiepen van de houdingen.

Deze les is geschikt voor mensen die al eens yoga hebben gedaan en zich comfortabel voelen bij een sneller tempo. Bij specifieke klachten of wensen raad ik het altijd aan om eerst een individuele sessie te boeken.

Maandag
11.00 Privé Yoga (of op afspraak op een ander tijdstip)
Volgens de eeuwenoude traditie werd yoga voornamelijk één op één gegeven. Yoga is bedoeld om je te ondersteunen in je dagelijkse leven en te dienen als inspiratie voor een gezond en vitaal leven.
Om te kijken wat dit voor jou betekent is het aan te raden privé yoga te boeken. Iedereen heeft namelijk een andere achtergrond, een ander lichaam en andere wensen. Hierdoor kan het voorkomen dat je niet alles uit de yoga haalt in een reguliere les.
Het boeken van privé yoga kan tegemoet komen aan jouw persoonlijke situatie en zich afstemmen op jouw agenda. Door de één op één aandacht van de docent word je gesterkt in dat wat je doet.
Ik werk altijd op uitnodiging, in verbinding vanuit gelijkwaardigheid en doceer ten alle tijden geweldloosheid. Deze aanpak past bij het trauma-informed lesgeven.

Woensdag
19.00 Zwangerschapsyoga
Deze les is speciaal voor nieuwe mama’s to be! Neem een moment om in te checken bij jezelf, je te verbinden met je kleine en na de les onder het genot van een kopje thee met gelijkgestemden. Zwangerschap is een prachtige en spannende reis waarbij yoga je kan helpen kalm en gecentreerd te blijven in het midden van alle veranderingen.

Donderdag
19.00 Kracht & Balans (hatha)
Hatha yoga is een rustige yogavorm waar je bezig gaat met de yogahoudingen, de adem en het beoefenen van het focussen van de aandacht. Door de houdingen wordt je lichaam krachtiger, bouw je rustig aan je spieropbouw en worden of blijven de spieren en het bindweefsel flexibel. Door de aandacht voor je adem kom je tot rust en leer je regulatietechnieken die je verder kunnen helpen in het dagelijks leven. Hatha yoga is een manier om je bewustzijn te vergroten en een moment voor jezelf te nemen om te kijken hoe het met je gaat.

Donderdag
20.30 Beter Slapen Yoga
Beter Slapen Yoga is een yoga les die zich richt op ontspannende yogahoudingen en aandacht- en- ademoefeningen om beter te slapen. Er worden wisselende vormen van yoga aangeboden die vallen onder bijvoorbeeld de Restoratieve yoga en de Yoga Nidra om jouw te helpen ontspannen. Ondersteund door stilte, klanken en mooie muziek kom jij tot rust.

Yoga bij De Binnenplaats:

Elina Lichtendahl is yogadocent. naar de website