Verloskundige en Lactatiekundige

Zwangerschap en bevalling zijn verwachtingsvolle en spannende gebeurtenissen in de eerste 1000 dagen van het leven van een kind en zijn of haar ouders. Hoe bereid je je voor op je ouderschap en op de bevalling? Hoe wil je je kindje voeden straks? Wat als je nare ervaringen hebt opgedaan bij een eerdere bevalling? Wat als je je afvraagt hoe het zit met hechting aan je kindje als je zelf ingewikkelde ervaringen hebt opgedaan in je jeugd?

De Binnenplaats wordt er rondom deze vragen samengewerkt met een verloskundige en lactatiekundige. We doen dit vanuit de visie dat zwangerschap en bevalling, maar ook het kraambed en de eerste maanden van een nieuw gezin belangrijk zijn voor een positieve ontwikkeling van een gezin. Ouders verdienen een mooie start van hun ouderschap. Dat geeft kinderen de allerbeste kansen voor een ontwikkeling tot evenwichtige en gezonde mensen.

Verloskunde en lactatiekunde bij De Binnenplaats:

  • Tineke de Backer is de verloskundige en lactatiekundige bij De Binnenplaats. Haar spreekuren houdt ze aan de Telefoonweg 13 in Ede. Haar voorlichtingsbijeenkomsten over zwangerschap, bevallen, borstvoeding en hechting worden gehouden bij De Binnenplaats. naar de website