Haptotherapie

Haptotherapie gaat over voelen.
Voelen wat je goed doet en wat je energie kost. Voelen van veiligheid en van alertheid. Voelen van spanning en van vitaliteit. Voelen van verbondenheid en van isolement.
Voelen doe je met je lichaam. Ons lijf reageert sneller dan ons denken bij kan houden. Soms zijn we het verleerd de taal van ons lichaam te verstaan. En krijg je last van klachten als (over)spanning, angst, eenzaamheid, somberheid, machteloosheid.
De haptotherapeut kijkt samen met jou naar het verhaal dat jouw lichaam je te vertellen heeft. Dat doet ze met behulp van gesprek, ervaringsgerichte oefeningen en aanraking op de behandelbank. Om jou te leren hoe je de verbinding met je gevoelsleven weer kan herstellen. Om te ervaren hoe het is je gevoelens toe te staan en er niet in te verdwijnen. Om te ervaren dat gevoelens er zijn om jou iets te vertellen.
Daarbij gaat het om de balans tussen denken, voelen en handelen.
Zoals de psychiater Anna Terruwe het mooi verwoordt: “in jouw eigen tijd op je eigen tempo met respect voor jouw eigenheid”.

Haptotherapie bij De Binnenplaats:

  • Iris Mak is GZ Haptotherapeut, geregistreerd bij de beroepsvereniging van Haptotherapeuten VVH. Consulten komen in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding via de aanvullende verzekering. Haar werkdagen zijn maandag en woensdag en vrijdag. naar de website
  • Marleen Saris is GZ Haptotherapeut, geregistreerd bij de beroepsvereniging van Haptotherapeuten VVH. Consulten komen in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding via de aanvullende verzekering. Haar werkdagen zijn woensdag en donderdag.  naar de website