Cliëntervaringen

“Ze doen op zo’n fijne manier, allemaal mensen die het vanuit hun hart doen. Ze zien het niet als werk en dat kan je merken. En ze denken en kijken mee.”

Tamara

“Ik heb het als heel prettig ervaren dat de lijntjes kort zijn, en dat alle specialisten vanuit hetzelfde uitgangspunt behandelen. Ze kijken naar mij als totaal mens en niet als degene met die rugpijn of diegene met die psychosociale klachten. Ieder gaat met eigen expertise aan de gang, maar ik voel me toch in het geheel geholpen.”

Corrie

“Is het niet te zweverig, past het bij mijn geloofsovertuiging? Jolande was ervan overtuigd dat het mij goed kon helpen. Op gegeven moment dacht ik: gewoon doen en dan kijk ik wel of het bij me past. En inderdaad, het was heel prettig. In het nu leven, je geen zorgen maken over wat komt of wat is geweest.”

Jessica

“Ik heb groepstrainingen gedaan. Vreselijk, dacht ik in eerste instantie. Ik zag daar als een berg tegenop. Ik houd niet van patiëntenverenigingen enzo. Dat zijn vaak allemaal klagers, daar heb ik een broertje dood aan. Maar het is me meegevallen. Je kon dingen delen, en ik merkte dat we toch wel veel aan elkaar hadden. De groep bestond uit zoveel verschillende mensen, het is fijn om je daaraan te spiegelen.”

Cor

“De training is heel goed voor me geweest. Ik weet nu waar het pijn doet in mijn lichaam als ik stress heb. En nu kan ik beter mijn grenzen aangeven. Ook in mijn werk heb ik dat kunnen toepassen.”

Erika

“Ik vond het best een hele stap om met mijn kind naar een hulpverlener te gaan, groter dan voor mezelf. (…) Ik kon er niet omheen, dus hielp het me heel erg dat ik al bekend was bij De Binnenplaats. Het voelde heel natuurlijk aan, alle schroom was weg. Er was een bepaalde mate van nuchterheid, heel realistisch kijken naar hoe dingen zitten. En er was ook ruimte voor het emotionele, voor het hoe het voelt, maar ook praktisch: hoe kan je iets doorbreken?”

Janny