Yoga en Qigong

Yoga

Yoga brengt je in dieper contact met jezelf door aandacht te geven aan je lichaam. Zo merk je gespannen schouders op, die zich daardoor ontspannen. Geklets in je hoofd vermindert als je voelt hoe je beweegt. Want je kunt niet voelen en denken tegelijk.
Daardoor ervaren cursisten vaak dat hun lichaam en geest zachter, opener en rustiger worden.

Inzicht in keuzes: Binnen deze yogavorm (hatha) is er veel aandacht voor hoe je met jezelf omgaat op de yogamat. Welke verwachtingen heb je van jezelf? Moet het zo goed mogelijk? Hoe ga je om met je grenzen?
Zie je je neiging, dan is er ruimte om te kiezen: ga je zo door of probeer je wat anders? Zo leer je zelf richting te geven aan je bewegingen. Op de mat, maar ook thuis of op je werk. Want zoals je met jezelf omgaat tijdens de yoga, zo gaat dat ook in je dagelijks leven.

Qigong

Qigong betekent: spelen met je levensenergie. Het zijn meestal rustige, vloeiende bewegingen die we staand doen. Deelnemers ervaren vaak een diepe ontspanning en verzachting.

Helend voor je lichaam
Qigong komt oorspronkelijk uit China en kan helend werken voor je lichaam. Er is  veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van qigong op het lichaam, ook in relatie tot chronische pijn. Helder is aangetoond dat het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt versterkt.

en je geest
Naast de voordelen voor je fysieke gezondheid, is het ook een heerlijke manier om je ruimer en vrijer te voelen. Door de luchtige bewegingen en het ontspannende effect, kom je losser van de vaak drukke geest. Vanuit vrijer bewegen, je vrijer voelen!

Yoga- en Qigonglessen worden gegeven door Simone van den Boogaart. naar de website