Yoga en Pilates

Yoga

Elina Lichtendahl – maandag van 09.30 – 10.30 uur
In deze rustige hatha yoga ga je bezig met yogahoudingen, de adem en het beoefenen van het focussen van de aandacht. Door de houdingen wordt je lichaam krachtiger, bouw je rustig aan je spieropbouw en worden of blijven spieren en bindweefsel flexibel. Door aandacht voor je adem kom je tot rust en leer je regulatietechnieken die je helpen in het dagelijks leven. Hatha yoga is een manier om je bewustzijn te vergroten en een moment voor jezelf te nemen om te kijken hoe het met je gaat.
Tijdens de lessen vind ik het belangrijk dat je naar jezelf luistert en niks forceert. Ik bied verschillende opties van de houdingen aan, want elk lichaam is anders. Je hoeft niet flexibel of ervaren te zijn.Graag werk ik in een les met een overkoepelend thema of werken we naar een bepaalde houding toe om verdieping te vinden in de filosofie. In de les is er echter geen goed of fout en is het belangrijk dat je weet dat elke houding er bij iedereen anders uitziet.
Kijk voor meer info op www.yogalina.nl

Inge de Boer – woensdag 18.45-19.45 en 20.15-21.15 uur
Yoga met Inge biedt een wekelijks uur zelfzorg en innerlijke rust voor degenen die worstelen met overweldiging en de druk om constant te presteren. Als ervaringsdeskundige met hooggevoeligheid (HSP) begrijpt Inge de behoefte aan rust. Haar toegankelijke lessen, waaronder eenvoudige hatha yoga en meditatie, zijn geschikt voor iedereen.

Op woensdagavonden (18.45-19.45 uur of 20.15-21.15 uur) nodigt Inge degenen uit die zich anders voelen, uit om zichzelf te parkeren op de yogamat en inzicht te krijgen in hun innerlijke wereld, waardoor compassie voor jezelf ontstaat.
Kijk voor meer info op www.yolgjenatuur.nu/inge

 

Pilates

Merie Vreugdenhil – woensdagochtend

In deze mindful pilatesles staan ontspanning, kracht en adem centraal. Ik werk op een rustige manier en zo train jij jouw core met aandacht voor dat wat er is. De oefeningen helpen bijvoorbeeld enorm bij rugklachten.
Vanuit mijn werk als Psychomotorisch Therapeut en ademtrainer heb ik veel te maken gehad met mensen die over hun grenzen zijn gegaan. Zelf heb ik dit in het verleden ook aan den lijve ondervonden. Daarom besteed ik aandacht aan het ontspannen van lichaam en geest.

Deze les is voor iedereen omdat je een oefening op veel verschillende manieren kan uitvoeren. Er is geen goed of fout maar wel een manier die voor jou op dat moment de juiste is. Ik heb nog een eigen bedrijf voor PMT en orthomoleculaire therapie. Kijk voor meer info op www.beinginmotion.nl of app/ bel 0648771940 om kennis te maken.