Slaapproblemen

Iedereen slaapt wel eens slecht. Dit heeft niet direct gevolgen voor de gezondheid. Maar als je langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaar je steeds meer beperkingen in je functioneren. Op den duur brengt het ook emoties met zich mee, zoals angst, verdriet en boosheid. Je vraagt je af: hoe moet ik er mee omgaan? Waar doe ik goed aan? Zal ik ooit weer beter slapen? (www.slaapslim.nu)

Behandeling van slaapproblemen

De oefentherapeut benadert je (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van je dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van je slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden je onderliggende redenen van je klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en verminderd of opgelost. (www.slaapoefentherapie.nl)

Je slaapcoach gaat samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken met praktische tips en oefeningen. Je krijgt weer grip op je slaap, voelt je energieker en kunt zo weer alles uit je dag halen!

Slaaptherapie bij De Binnenplaats

Je kan bij De Binnenplaats terecht met slaapproblemen. Samen gaan we aan de slag, zodat je zelf weer rust en overzicht kan vinden. Je kunt hiervoor vooral terecht bij onze (psychosomatisch) oefentherapeut Mensendieck maar ook bij de GZ-psycholoog, haptotherapeut en mindfulnesstrainers of meerdere van deze specialisten. We bieden bijvoorbeeld deze behandelingen:

Reacties zijn gesloten.