Ouderschap

Ben je zwanger en wil je je goed op de komst van je baby en in rust op voorbereiden? Of ben je net vader of moeder geworden en loop je tegen moeilijkheden aan? Misschien huilt je baby erg veel en maak je je daarover zorgen of vraagt het ouderschap je veel en weet je niet of het aankunt. Het kan ook zijn dat je op zoekt bent naar rust, stilte, maar dat het niet lukt om die te vinden omdat er zoveel van je gevraagd wordt. Je bent niet de enige, veel ouders zijn op zoek naar hulp, willen graag hun ervaringen delen met andere ouders en worstelen met hun rol als vader of moeder.

Zwanger zijn, bevallen en ouder worden

Zwanger zijn is niet alleen een verwachtingsvolle tijd, maar ook een spannende tijd. Wat staat je te wachten, hoe bereid je je voor op deze grote verandering in jouw of jullie leven? Het kan ook zijn dat je zwangerschap niet goed gaat, of dat je erg opziet tegen de bevalling. Ook het aanstaand ouderschap en de praktische veranderingen en jouw rol als opvoerder kunnen je zorgen opleveren. Hoe vind je rust in je leven, hoofd en lichaam om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de veranderingen?

Net ouder geworden, hoe ga je hiermee om?

Als je net vader of moeder bent geworden komt er veel op je af. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat je dat soms opbreekt. Hoe ga je om met je baby, ook als die zoveel huilt dat je niet meer aan slapen toekomt? Doe je het wel goed, en kan je het wel? Het zijn heel logische vragen die veel nieuwe vaders en moeders zichzelf stellen. Het kan ook zijn dat de bevalling erg heftig voor jou als moeder of vader is geweest. Hoe verwerk je dit? Misschien denk je dat je een postnatale depressie hebt en weet je niet wat je moet doen. Soms komen herinneringen aan je eigen jeugd naar boven. Waar vind je hulp?

Problemen bij ouderschap, kan je dit wel?

Ouderschap brengt veel vragen met zich mee, of je nu vader of moeder bent van een baby, kleuter of puber, het is lang niet altijd makkelijk. Iedere ouder voelt of denkt wel eens: doe ik het wel goed? Misschien vind je het fijn om je ervaringen en vragen te delen met andere ouders, zoek je een klankbord om je vragen bij kwijt te kunnen of wil je graag aan de slag om je zekerder te voelen als vader of moeder. Bij De Binnenplaats kan dat.

Hulp bij vragen en problemen rond ouderschap bij De Binnenplaats

Je kan bij De Binnenplaats terecht met je vragen over en problemen rond ouderschap. Samen bekijken we hoe je zelf weer rust en overzicht kan vinden, en werken we aan jouw veerkracht en die van je gezin. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld terecht bij onze coach, GZ-psycholoog, haptotherapeut en mindfulnesstrainers of meerdere van deze specialisten. We bieden bijvoorbeeld deze behandelingen:

Reacties zijn gesloten.