Opvoeden en problemen met je kind

Hoe doen andere mensen dat toch: ze lijken het runnen van een gezin met het grootste gemak te doen, terwijl jij je soms afvraagt hoe je weer een lange dag met je kleine kinderen doorkomt. Andere kinderen lijken zo gemakkelijk in de omgang, maar jij kunt soms zo worstelen met de vraag hoe je je kind kunt begrijpen. Het krijgen van een kind roept vaak veel gevoelens op. Blijde gevoelens, maar soms ook verwarrende gevoelens of pijnlijke herinneringen aan eigen minder prettige jeugdervaringen. Doe je het wel goed als ouder of zou het toch wel goed gaan met je kind?

Opvoeden: kan je het wel?

Het is heel normaal om soms te twijfelen aan je aanpak als vader of moeder. Het opvoeden van je kind(eren) kan je als lastig ervaren. Maar het kan ook zijn dat je je vaak afvraagt of je het wel kan, of je het niet verkeerd doet. Misschien vind je het fijn om je ervaringen en vragen te delen met andere ouders, zoek je een klankbord om je vragen bij kwijt te kunnen of wil je graag aan de slag om je zekerder te voelen als vader of moeder. Bij De Binnenplaats kan dat. 

Is er iets aan de hand met je kind?

Het kan ook zijn dat je vermoedt dat er iets aan de hand is met je kind. Is er een reden voor zijn of haar drukke of juist heel stille gedrag? Zoek je een manier om je kind beter te kunnen begrijpen? Misschien is het goed om advies in te schakelen.

Ook als je net ouder bent geworden, kan je hierover twijfels hebben. Of als je ouders bent geworden van een tweeling of andere meerling. Bij de Binnenplaats kan je terecht met je vragen over opvoeden, ouderschap en problemen met je kind. Samen gaan we kijken hoe jij of jullie weer veerkracht kunnen vinden.

Hulp bij vragen en problemen rond opvoeden bij De Binnenplaats

Je kan bij De Binnenplaats terecht met je vragen over en problemen rond opvoeden. Samen bekijken we hoe je zelf weer rust en overzicht kan vinden, werken we aan jouw veerkracht en die van je gezin. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld terecht bij onze coach, kinder- en jeugdpsycholoog, GZ-psycholoog, haptotherapeut en mindfulnesstrainers of meerdere van deze specialismen. We bieden bijvoorbeeld deze behandelingen:

Reacties zijn gesloten.