Depressie en angst

Misschien voel je je al een tijd somber of mijd je bepaalde situaties of plekken omdat je daar geen energie voor op kan brengen of er als een berg opziet. Je ziet op tegen een nieuwe dag en kan je misschien ook niet meer voorstellen dat je helemaal ontspannen kan genieten van een moment of ontmoeting. En ook al weet je dat je je niet zo somber of angstig hoeft te voelen, het lukt niet om hieruit te klimmen. Wanneer stopt deze depressie of die angst?

Was het maar een dip: wanneer stopt dit?

Een dip of down gevoel heeft iedereen wel eens. Zo gek is dat ook niet, want door problemen op werk of in je relatie kan het leven zwaar aanvoelen. Ook levenservaringen kunnen je somber of angstig maken. Als een dip meerdere weken duurt, kan het zijn dat je een depressie hebt of angst. Het is belangrijk dat je dan hulp inschakelt en hierover praat met mensen die je vertrouwt. Langdurige somberheid of overmatige angst zijn ongezond. Het kan ook zijn dat je angst omslaat in paniek of hyperventilatie. Door die continue alertheid of juist dat matte gevoel, ga je misschien ook minder goed op je voeding en sporten letten, en krijg je wellicht lichamelijke klachten. Of zie je steeds minder mensen of wil je zelfs helemaal niet meer hier zijn.

Behandeling van angst en depressie

Heb je veel last van een neerslachtig gevoel, of denk je dat je een depressie hebt of ben je vaak angstig? Schakel dan hulp in om te kijken hoe je kan werken aan je gezondheid en veerkracht. Je kan bij De Binnenplaats terecht voor alle klachten rondom depressie en angst, of die zich nu lichamelijk of psychisch uiten. En of je klachten zich nu vooral thuis of op werk voordoen. Wij kunnen je vanuit onze verschillende invalshoeken en perspectieven helpen. Het draait bij De Binnenplaats om jou. Zodat jij je balans weer terug kunt vinden. En leert hoe je zelf je veerkracht en vitaliteit kunt vergroten.

Psychosomatische behandelingen bij De Binnenplaats

Je kan bij De Binnenplaats terecht met je angst- en depressieklachten. Samen gaan we aan de slag, zodat je zelf weer rust en overzicht kan vinden, en werken we aan jouw veerkracht. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld terecht bij onze GZ-psycholoog, mindfulnesstrainers, haptotherapeut, psychosomatisch oefentherapeut of meerdere van deze specialismen. We bieden bijvoorbeeld deze begeleiding en behandelingen:

Reacties zijn gesloten.