Chronische pijn

Heb je al een jaar of misschien zelfs jaren pijn, bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn of schouder- en nekpijn? Je bent misschien al bij meerdere artsen geweest, maar de oorzaak is niet aan te wijzen. Het kan ook zijn dat je chronische ziekte zoals reuma of fibromyalgie zorgt voor veel of continue pijn in je lichaam. Hoe blijf je positief en actief in het leven staan?

Altijd maar die pijn: hoe ga je hiermee om?

Chronische pijn kan allerlei oorzaken hebben. Misschien heb je een diagnose en weet je dat je dat in je leven vaak of zelfs altijd pijn zal voelen. Hoe zorg je ervoor dat de pijn jou zo min mogelijk belemmert? Het kan ook zijn dat je chronische pijn niet wordt verklaard. Wellicht dat jouw klachten door psychologische factoren in stand gehouden worden. Misschien voel je je ook erg vermoeid, heb je problemen met je ademhaling of regelmatig last van je buik. We noemen een combinatie van lichamelijke en psychische klachten ook wel psychosomatische klachten.

Behandeling van chronische pijn

Als je chronische pijn ervaart, is het vaak lastig de juiste zorg of hulp te krijgen. Je arts kan je hier misschien niet bij helpen en een psycholoog is soms teveel gericht op je psychische klachten. Bij de Binnenplaats maakt dat niet uit. Wij zijn er voor jou als mens, en kunnen je vanuit onze verschillende specialismen en perspectieven helpen. Het draait bij De Binnenplaats om jou. Zodat jij leert hoe je zelf je veerkracht en vitaliteit kunt vergroten.

Behandelingen bij chronische pijn bij De Binnenplaats

Je kan bij De Binnenplaats terecht met chronische pijn. Samen gaan we aan de slag, zodat je zelf weer ruimte vindt in je leven voor leuke dingen, en werken we aan jouw veerkracht. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld terecht bij onze psychosomatisch oefentherapeut en oefentherapeut Mensendieck, GZ-psycholoog, haptotherapeut en mindfulnesstrainers of meerdere van deze specialisten. We bieden bijvoorbeeld deze behandelingen:.

Reacties zijn gesloten.