Mindfulness

Rust, overzicht, ruimte in je hoofd. Je wil het zo graag, maar hoe krijg je het voor elkaar? Je afspraken lopen gewoon door, thuis heb je veel om handen en een moment rust vinden lukt lang niet elke week. Het lijkt soms wel of je alleen maar leeft op de automatische piloot. Wat kan je hieraan doen? Bij mindfulness ga je hieraan werken en leren: onderbreken waar je mee bezig bent, ook in drukke en onrustige tijden .

Wat is mindfulness?

Mindfulness gaat om leven in het hier en nu, met aandacht en zonder oordeel over wat nu is. Dat klinkt misschien abstract of zelfs zweverig, maar is eigenlijk heel simpel en ook helemaal niet moeilijk. Met behulp van uitleg, oefeningen en ervaringen ga je merken dat je je bewuster wordt van wat er allemaal omgaat in je hoofd, wat je voelt en hoe je daarin keuzes kunt maken.

Mindfulness kan worden gegeven in verschillende vormen. We gebruiken mindfulnesstechnieken in individuele gesprekken en groepen. Bij De Binnenplaats kan je verschillende groepscursussen mindfulness volgen:

Hoe werkt mindfulness?

MBCT en MBSR worden aangeboden in groepen. Veel mensen vinden dat spannend of ongemakkelijk, en dat begrijpen we ook. Na afloop van een training horen we altijd hoe fijn het was om samen te oefenen met mindfulness en hoeveel je van anderen kan leren. In de bijeenkomsten oefen je met verschillende meditatietechnieken zoals de zitmeditatie, de mindfulness yoga, de loopmeditatie en de lichaamsscan. Ook ga je van gedachten wisselen over de ervaringen die je opdoet.

Voor wie is mindfulness geschikt?

Mindfulness is voor iedereen geschikt die behoefte heeft aan zicht krijgen op je automatismen, kunnen stoppen waar je mee bezig bent,, meer bewustzijn en vandaaruit keuzes kunnen maken . Ook als je specifieke klachten hebt, kan mindfulness je helpen je veerkracht te vergroten:

Hoe wordt mindfulness gegeven bij De Binnenplaats?

Aanmelden voor mindfulness

Wil je meer weten over mindfulness of je direct aanmelden? Neem contact op.

Reacties zijn gesloten.