Haptotherapie

 

Je zit niet lekker in je vel door problemen op werk, thuis of psychische klachten. Maar erover praten helpt niet. Wat kan je doen, wat zijn alternatieven? Als je met deze vragen zit, is haptotherapie iets voor jou.

Wat is haptotherapie?

Iedereen herkent het wel: je kan prima over je gevoel praten, maar het ook goed uiten of voelen, kan heel lastig zijn. Je weet ook wat er aan de hand is, maar toch kom je niet verder door te praten. Misschien heb je het idee dat je gedachten sterker zijn dan je gevoel en dat je niet in balans bent. Bij haptotherapie leer je beter naar je gevoel luisteren en je gevoel serieus nemen. In een vertrouwde omgeving en altijd binnen jouw grenzen, werk je aan het vergroten van je veerkracht.

Hoe werkt haptotherapie?

Bij haptotherapie voer je gesprekken met een ervaren GZ-haptotherapeut, en ga je ook direct aan de slag. Door concrete oefeningen te doen die bij jou en jouw situatie passen, ga je merken dat het lang niet zo eng is om je emoties echt te voelen. En dat je je beter gaat voelen door ook echt aan de slag te gaan met je emoties.

Voor wie is haptoherapie geschikt?

Haptotherapie kan effectief zijn bij verschillende klachten, bijvoorbeeld:

Ook als je zwanger bent en op zoek naar een alternatief voor de reguliere zwangerschapscursussen, kan je haptonomische zwangerschapsbegeleiding volgen bij De Binnenplaats. Hierbij leer je, samen met je partner, goed luisteren naar je lichaam en bereid je je rustig voor op de bevalling. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding bestaat uit gemiddeld 5 sessies voor en 1 na de bevalling.

Hoe wordt haptotherapie gegeven bij De Binnenplaats?

  • Je volgt haptherapie bij De Binnenplaats individueel
  • Je behandelaar is  … vacature…
  • Het aantal behandelingen staat niet vast en wordt met jou afgestemd op basis van je behoefte
  • Ook als je een behandeling krijgt bij een andere specialist van De Binnenplaats, kan je haptotherapie volgen
  • Haptotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, meer over tarieven

Aanmelden voor haptotherapie

Helaas is er op dit moment een vacature voor haptotherapeut bij De Binnenplaats.

Wil je meer weten over haptotherapie of je direct aanmelden? Neem contact op.

Reacties zijn gesloten.