Cognitieve gedragstherapie

Je zit al een tijd niet lekker in je vel. Hoe kom je hieruit? Wat kan je doen om je weer ontspannen, blij of veerkrachtig te voelen? Bij cognitieve gedragstherapie (ook wel als CGT afgekort) ga je met deze vragen aan de slag. Je wordt je bewust van de gedachten die je gevoel sturen en hoe je zelf je veerkracht kan vergroten.

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Bij cognitieve gedragstherapie ga je na hoe je je leven zo kan inrichten dat je beter in je vel gaat zitten. Met behulp van oefeningen, gesprekken en praktische adviezen krijg je weer grip op je leven en werk je aan overzicht. Vaak voer je individuele gesprekken, gericht op jouw persoonlijke vragen, dilemma’s en leven.

Specifieke vormen van gedragstherapie

EMDR en MBCT zijn specifieke vormen van cognitieve gedragstherapie. Beide vormen van therapie kunnen worden aangeboden bij De Binnenplaats.

Hoe werkt cognitieve gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie. Het is een veel ingezette therapie die bewezen effectief is bij veel psychische problemen. Het draait bij cognitieve gedragstherapie om de zogenaamde 5 G’s: gedachten, gevoel, gewaarwordingen, gedrag en gevolgen. Het principe is zo: je gedachten kunnen je gevoelens sturen waardoor je je op een bepaalde manier kan gebruiken.

Voor wie is CGT geschikt?

CGT is voor iedereen geschikt die niet lekker in zijn vel zit. Ook als je specifieke klachten hebt, kan cognitieve gedragstherapie je je helpen je inzicht en veerkracht te vergroten:

Hoe wordt CGT gegeven bij De Binnenplaats?

  • Je volgt CGT bij De Binnenplaats individueel of in een groep
  • Je behandelaar is Jolande Zewuster voor volwassenen en José Rombouts voor kinderen en jeugd,
  • Ook als je een behandeling krijgt bij een andere specialist van De Binnenplaats, kan je CGT volgen
  • Of cognitieve gedragstherapie wordt vergoed, is afhankelijk van je situatie en verzekering. Neem contact met ons op voor antwoord op jouw persoonlijke vraag

Aanmelden voor cognitieve gedragstherapie

Wil je meer weten over CGT of je direct aanmelden? Neem contact op.

Reacties zijn gesloten.