Nieuw: Mindfulness voor moeders en baby’s en peuters


18 november 2014

De komst van een nieuwe baby in een gezin kan als bijzonder en verrijkend ervaren worden, maar ook als zwaar en stressvol. De zorg voor een baby vraagt veel van ouders. Ineens is er de volle verantwoordelijkheid over een leven, en dat 24 uur per dag. Dit kan somberheid en angstige, gespannen gevoelens oproepen bij moeders. Sommige baby’s kunnen zichzelf nog maar moeilijk reguleren en stellen hun ouders voor een grote uitdaging. Daarnaast staat het leven ineens in het teken van de behoeften van de baby en is er minder ruimte voor de eigen behoeften van de moeder. Dan raak je gemakkelijk het contact met jezelf kwijt.

Mindfulness kan helpen bij het vinden van een nieuw evenwicht, met het contact houden met jezelf en met het zorgen voor jezelf (zonder de behoeften van de baby uit het oog te verliezen). In januari 2015 start er een speciale mindfulnesstraining voor moeders met baby’s en peuters tot anderhalf jaar.

Meer informatie: Jolande Zewuster, 06-17 865 946

Reacties zijn gesloten.