Nieuw: Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding richt zich op de aanstaande ouder(s). Uitgangspunt van deze begeleiding is dat het al tijdens de zwangerschap, voor zowel de moeder als de partner, mogelijk is om een liefdevol contact op te bouwen met het kindje. Vanaf ongeveer de 20e week, wanneer de moeder de eerste bewegingen van het kindje gaat voelen, kan haptonomische zwangerschapsbegeleiding starten.

De begeleiding is erop gericht om al tijdens de zwangerschap contact te maken met het kindje, en om de ouders de zwangerschap en bevalling samen te laten beleven. De partner wordt nauw betrokken bij het hele proces en krijgt ook praktische handvatten om de moeder te ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Zo groeien de ouder(s) toe naar het ouderschap. Na de bevalling wordt ook gekeken hoe de ouder(s) de haptonomische principes kunnen toepassen bij het omgaan met hun kindje. De begeleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten, waarvan 5 tijdens de zwangerschap en 1 na de bevalling.

Meer informatie: Annemie Janssen, 06-25 574 711.